Ayurvedische massages

Relax en geniet

Laat de stress van u afglijden tijdens een heerlijke lichaamsmassage. Relax en geniet van het moment waarop de balans in uw lichaam volledig hersteld wordt. Een lichaamsmassage aangepast aan uw persoonlijkheid en uw wensen. Wilt u zich weer energieker voelen? Verlangt u naar een moment van rust? Dan is een Ayurvedische massage echt iets voor u.

Wat zijn de mogelijkheden?

Afhankelijk van uw persoonlijkheid en wensen, kiezen we een behandeling die het beste bij u past. Er zijn meer mogelijkheden. Hieronder leest u daar meer over.

Vitaliteit in lichaam en geest is de kern van mijn aanpak!

Abhyanga

De Ayurvedische massage (Abhyanga) is een volledige lichaamsmassage met warme kruidenoliën. De massage is van top tot teen en ook het haar wordt verwend met voedende kruidenoliën. Massage met warme kruidenoliën is een weldaad voor lichaam en geest. Natuurlijke olie beschikt over alle kwaliteiten die het luchtelement in het lichaam - dat veelal de oorzaak is van stress - weer tot rust kan brengen. Door bewust te worden van wat u voelt, kunnen spanningen en stress verminderen en voelt u zich energieker.

De massage wordt volledig afgestemd op de betreffende persoon en eventuele klachten. Dit doe ik door specifieke oliën te gebruiken die al duizenden jaren gebruikt worden en die al in de klassieke Ayurvedische literatuur beschreven werden.

Ghee abhyanga

In plaats van kruidenolie wordt geklaarde boter (ghee) gebruikt. Dit heeft een verzachtende en reinigende werking.

De ghee abhyanga massage wordt op dezelfde manier uitgevoerd als de abhyanga met kruidenoliën. Het lichaam wordt volledig gemasseerd, dus ook hoofd en gezicht om optimaal te kunnen ontspannen en de balans in het lichaam te herstellen. Het haar en gezicht worden gemasseerd met warme kruidenoliën.

Shirodhara

Begieten van het voorhoofd met Ayurvedische oliën. Door een warme en constante stroom van kruidenolie over het voorhoofd wordt het voorhoofd gemasseerd. Onrust door drukte en stress vloeien met de olie weg. Shirodhara verbetert het geheugen en geeft een bijzondere ervaring van innerlijke rust.

Voor aanvang van de Shirodhara vindt een ontspannende lichaamsmassage plaats met warme kruidenoliën.

Deze behandeling duurt 2 uur inclusief intake, massage 1½ uur en nagenieten met een kopje kruidenthee

Prijs: € 89,-

Deze behandeling duurt 2 uur inclusief intake, massage 1½ uur en nagenieten met een kopje kruidenthee

Prijs: € 79,-

Deze behandeling duurt 2 uur inclusief intake, massage 1½ uur en nagenieten met een kopje kruidenthee

Prijs: € 99,-
Combineer Abhyanga met een klankschaal

Gewrichten, ingewanden en organen, kortom alles in ons lichaam en ook daarbuiten heeft zijn eigen trilling. Een optimaal functionerend lichaam “verteert” al onze indrukken. Zowel fysiek als mentaal trilt ons lichaam dan in originele staat. Soms lukt dat niet of niet helemaal. Opgenomen indrukken blijven dan achter in ons “systeem”.

Wat doet een klankschaal?

De trillingen van de klankschalen worden via ons gehoor als klank en via trilling door ons lijf opgenomen. De trillingsfrequenties van de klankschalen komen overeen met de verschillende onderdelen van ons lichaam en ondersteunen daarmee het “verteringsproces”.

Wie wel eens een kiezel in een vijver gegooid heeft, zag dat na verloop van tijd de vijver weer kalm en “stil” werd. De kiezel zou je kunnen zien als de klank. Door trilling en klank ontstaat diepe ontspanning, daardoor zal ons lichaam de balans opnieuw ervaren.

Combineer Abhyanga met warme edelstenen

Abhyanga kunt u ook combineren met warme edelstenen. Door met edelstenen te werken, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. De stenen heffen spanningen en blokkades op en geven een gevoel van diepe ontspanning en rust. De stenen worden ter aanvulling gebruikt vanwege het weldadige effect en gevoel dat ze opleveren. Edelsteenmassage is geschikt bij stress, spanningen, onzekerheid, jachtig leven of gewoon ter ontspanning.