Referenties

In de laatste jaren heb ik veel mensen mogen helpen bij het behandelen van hun klachten. Dat geeft mij een goed gevoel. Ayurveda is zoals gezegd niet bij iedereen bekend. Vaak moet men het eerst ervaren voordat het enthousiasme komt. Het is een bijzondere ervaring met een duurzaam resultaat! Hieronder leest u een aantal persoonlijke referenties. Wilt u ook uw goede ervaring delen? Mail het door via astrid@ayurvedasalonastrid.nl of via het contactformulier!

Een bijzondere ervaring met een duurzaam resultaat

De wellness massage helpt heel goed om spieren los te maken en knopen uit de spieren te halen. Ik had met name in de bovenrug/schouders knopen en die werden heel gericht los gemaakt. Dit hielp heel goed! Ook was er aandacht voor de rest van het lichaam, want ook mijn benen, voeten, armen en handen werden gemasseerd. Ik vind deze massage een echte aanrader voor mensen die gericht willen werken aan het losmaken van hun spieren in een prettige, ontspannen omgeving.

Anke, 49 jaar

Ik vind de wellness massage heel fijn omdat ik soms te veel spanning heb in mijn nek en schouders. Het is wel gevoelig als er op die plekken gemasseerd wordt, maar het helpt me heel goed. Je mag het zeggen als het niet fijn is en Astrid houdt rekening met mij.

Mara, 13 jaar

Ik heb onlangs mogen genieten van een heerlijke Ayurvedische massage Abhyanga bij Astrid. Anderhalf uur lang werd mijn hele lichaam gemasseerd met een geurende warme kruidenolie. Pure weldaad! Ik wist niet dat ik me zo kon ontspannen. Na de massage voelde ik mij ontspannen en vitaal tegelijk. Een bijzondere balans - die smaakt naar meer - en het beste cadeautje dat ik mijzelf kon geven! Ik kijk nu al uit naar een volgende keer.

Sharita, 40 jaar

Gisteren voor de eerste keer hier een Ayurvedische massage Abhyanga gehad. Geen echte klachten, gewoon mezelf eens lekker (laten) verwennen. Ik had al eerder in India en Sri Lanka dergelijke massages gehad, dus ik was erg benieuwd of Astrid hier een beetje aan zou kunnen tippen. Nou, reken maar! Erg onder de indruk dat een dergelijke kwaliteit zomaar 'in onze achtertuin' te beleven valt. Daarvoor hoef ik niet meer naar India. Eerst een prettig en diepgaand intakegesprek waar een scepticus zoals ik dan toch weer wat van opsteekt. Echt een warm en hartelijk gesprek. Bijzonder! Daarna een Abhyanga massage die eindeloos lang leek te duren. Heerlijk ontspannend en vitaliserend. Een absolute aanrader.

Mark, 51 jaar

's Ochtends kwam ik aan bij Astrid en werd ik ontvangen met een lekker kopje thee. Voor de massage was er nog ruim gelegenheid om even 'aan te komen', te praten en alvast een indruk te krijgen wat de massage in zou houden. Ook bespraken we mijn Ayurvedische type en eventuele gezondheidsklachten, zodat Astrid hier rekening mee kon houden in haar massage. Ik kreeg het gevoel dat er echt de tijd voor me werd genomen. Ik mocht lekker gaan liggen op een heerlijk verwarmde massagetafel en kreeg een aantal dekentjes over me heen, zodat ik een behaaglijk gevoel kreeg. Toen begon Astrid me van top tot teen te masseren met warme kruidenoliën. Het was een ware ervaringsreis voor de zintuigen. Ik ervoer vele nieuwe sensaties in mijn lichaam door de vele afwisselende bewegingen die Astrid maakte van hard en kloppend tot zacht en strijkend, afgestemd op de behoefte van mijn lichaam op dat moment. De massage was hierdoor zowel ontspannend als activerend. Van top tot teen hield in dat ik ook aan de voorkant van mijn lichaam, mijn hoofd, en mijn ledematen werden gemasseerd. Vooral dat mijn hoofd eens van aanraking mocht genieten was een prettige ervaring. Na de massage voelde ik me rustig en ontspannen, en tegelijkertijd voelde ik meer warmte stromen in mijn lichaam. Thuis kon ik nog nagenieten van de kruidige oliën, die nog doorwerkten in mijn lichaam. Het was een bijzondere ervaring en ik kan iedereen aanraden om zich bij Astrid te laten onderdompelen in de wereld van de Ayurvedische massage.

Josien, 24 jaar

Ik heb al jaren last van een vervelend spanningshoofdpijntje dat voortvloeit uit kleine verkrampingen vanuit mijn schouders. Ik heb verschillende massages geprobeerd om me hierbij te helpen, deze hielpen me echter nooit echt veel. Ik heb het idee dat er te veel op een punt werd geconcentreerd. Een Ayurvedische massage werkt met stromingen in het lichaam die ook op gang kunnen gebracht door andere punten te stimuleren en masseren. Bij Astrid heb ik mijn eerste Ayurvedische massage ervaren en dat was een ware beleving. Ik werd goed in de watten gelegd en veel punten werden losgeweekt, op een aantal knooppunten voelde ik deze knooppunten loskomen met een soort tinteling die zich al gauw door de rest van het lichaam verspreidde. Soms stroomde dit naar plekken toe waarvan ik niet had vermoed dat ze met elkaar in verbinding stonden. Dit alles werd op een zachte manier begeleid met andere massagetechnieken die ervoor zorgden dat ik voor mijn gevoel compleet wegzakte in de tafel. Ik voelde dat mijn schouders zich hele tijd aan het ontspannen waren, maar dit nog niet konden. Dit effect was de hele dag subtiel doorgegaan, tot s avonds in bed. Toen ik wakker werd, merkte ik dat mijn schouders een stukje meer naar achteren stonden en ze stukken relaxter waren dan voor ik de massage begon. Dat iets nog zo lang door kon gaan, had ik nog niet eerder meegemaakt met de andere massages die ik heb gehad. En duurzame veranderingen duren het langst!

Kees, 25 jaar

Een Ayurvedische massage bij Astrid is niet iets wat je even tussen de bedrijven door doet. Daar moet je je in alle rust aan overgeven. Gehuld in oude kleren, want er zou met de nodige olie worden gewerkt, kwam ik aan bij Astrid en de verwarmde massagetafel. Astrid is een mooie, fijne persoonlijkheid, bij wie je je al snel op je gemak en rustig voelt. De oliën die ze gebruikt heeft ze afgestemd op het “type” dat jij bent. De massage is zacht, vloeiend, af en toe iets steviger en gaat over je gehele lichaam, ook je gezicht en hoofdhuid worden gemasseerd. Na afloop: een gevoel van totale ontspanning en rust. Licht sensationeel door de bijzondere Indiase kruidengeuren. En dan blijkt dat Ayurveda niet alleen inzichten over het lichaam geeft, maar ook over de geest. Frappant wat Astrid op basis van de massage over je te weten komt, omdat je lichaam het haar heeft verteld. De massage bij Astrid is iets waarvan je na afloop weet: dit is niet eenmalig geweest, dit wordt een hele fijne routine.

Sanne, 41 jaar